Saturday, February 26, 2011

✿sakitkan diriku✿

Assalamualaikum....

Dah lame bebenor asenya menyepi nie kan..huhu...bukan nak menyepi ke apa tapi byak kerja yang perlu dibuat..lagipun azra sekarang masalah kesihatan dah kurang menyenangkan dah..apa xnya...demam sokmo la azra nie..yg paling menyedihkan ada hamba Allah tu xtanya azra shat ke x...huk2...bkan nk mengugkit tapi kbenaran la...dulu masa bersama ehem2 dye 2 sampaikan tanya azra ehem2 dye 2 shat x..npok sgt la kan...tapi xpela..buat sakit aty jew kalu fkir..biasala manusia kan habis madu sepah dibuang..(nie sampai tanya kawan ayat nie..xmari..hahahah)...

berbalik kepada cerita asal..hahaha...byak terpesong dh nie er..hehehe...azra sekarang nie xtahula azra nie sakit apa...dh la byak yg teratur..teeetttttt!!!!..hahhaha...berat bdan pun dah turun 5 kg...mle2 mmg xcye,,ingatka penimbang tu rosak ke apa ke..hahahah...sampai la azra suh adik yg timbang berat 2..huhu...kalu dh adik btol msti yg kakaknya btol kan..hik2...mmg la ske kan berat bdan menurun tap bg azra,,rase takut 2 mari...mana xnya..berat turun mendadak..kalu sket2 blh la kre kan..dh la demam nie berterusan..nak pi jpe doktor tapi rase takut 2 ada la...tapi insyaAllah mgu depan kalu panjang umur & xdok aral melintang azra kne kuatkan aty g jpe doctor...harap perkara positive...amin...

Tuesday, February 15, 2011

✿Bereha sebentart dari blogger✿

Assalamualaikum...

  • Azra ase dh lame xupdate blog nie..nak wak mcamne mase yg menentukan segalanya...Byak masalah yg menimpa azra skarng nie..
  • Azra xsempat dh nk update blog lpas nie..bkan setakat blog..facebook pun azra xkan update dh buat sementara waktu nie...
  • Azra bkan saje jew xnak update tapi mase yg menetukan segalanya...yela..skarang byak msalah la..msalah kesihatan..byak assignment..yg penting kene jage itik-itik..hahahah...K la...wasalam...

moga ALLAH berikan kekuatan tuk azra hdapi dugaan Nya..Amin...

Thursday, February 10, 2011

✿Cinta✿

Assalamualaikum...


Manusia bahagia bila dia dapat membuka mata. Untuk menyedari bahawa dia
memiliki banyak perkara yang bererti.

Manusia dapat bahagia bila dia mahu membuka mata hati. Untuk menyedari,
betapa dia dicintai.

Manusia dapat bahagia, bila dia mahu membuka diri. Agar orang lain dapat
mencintainya dengan tulus.

Manusia tidak bahagia kerana tidak mahu membuka hati, berusaha meraih
yang tidak dapat diraih, memaksa untuk mendapatkan segala yang
diinginkan, tidak mahu menerima dan mensyukuri yang ada.

Manusia buta kerana ego dan hanya memikirkan diri, tidak sedar bahawa dia
begitu dicintai, tidak sedar bahawa saat ini, apa yang ada adalah baik, selalu
berusaha meraih lebih, dan tidak mahu sedar kerana serakah.

Ada teman yang begitu mencintai, namun tidak diindahkan, kerana memilih,
menilai dan menghakimi sendiri. Memilih teman dan mencari-cari, padahal
didepan mata ada teman yang sejati. Telah memiliki segala yang terbaik,
namun serakah, ingin dirinya yang paling diperhatikan, paling disayang, selalu
menjadi pusat perhatian, selalu dinomborsatukan.

Padahal, semua manusia memiliki peranan, hebat dan nombor satu dalam
satu perkara, belum tentu dalam perkara lain, dicintai oleh satu orang belum
tentu oleh orang lain.

Kebahagiaan bersumber dari dalam diri kita sendiri. Jikalau berharap dari
orang lain, maka bersiaplah untuk ditinggalkan, bersiaplah untuk dikhianati.

Kita akan bahagia bila kita dapat menerima diri apa adanya, mencintai dan
menghargai diri sendiri, mahu mencintai orang lain, dan mahu menerima orang
lain.

Percayalah kepada Tuhan, dan bersyukurlah kepadaNya, bahawa kita selalu
diberikan yang terbaik sesuai usaha kita, tidak perlu berkeras hati. DIA akan
memberi kita di saat yang tepat apa yang kita perlukan, meskipun bukan hari
ini, masih ada esok hari. Berusaha dan bebahagialah kerana kita dicintai
begitu ramai orang.


Wednesday, February 9, 2011

✿Contest saya suka buat peace✿

Assalamualaikum....

Azra ditag oleh Che Naj Wa...Trima kasih yer..Azra nie first time join contest nie tau..
Xpandai lagi la nie..hehehe...Contest nie dibuat oleh  CikFara...
azra nak join yer cik fara..harap2 diterima yer..=)





azra tag kawan-kawan azra nie...
Sarihahsauly
Cik Anis
yuyu
dyana
amalina

Nie dye gambar peace azra...peace no war..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
peace no war

fara first GiveAway t&c

*haruslah menjadi follower blog ini....<done>
*copy banner diatas & letak di sidebar berserta link contest ni<done>
*ok...pic yang ingin dipertaruhkan haruslah mempunyai simbol "peace"...contoh sila lihat banner ea ;))<done>
*pic yang dipilih akan dinilai berdasarkan korang punya kreatif... edit segala bagai dibenarkan. selepas tu,sila tinggal komen disini beserta link ke blog anda <done>
*peserta harus tag 5 orang kawan untuk join contest ni<done>


tarikh tutupnya:
13/2/2011

Monday, February 7, 2011

✿mari la mari pergi mengundi✿

Assalamualaikum..

Mengundi???haaa...sape2 yg dh umur 21 tahun tu pergila yer daftar cepat2 yer...takut nanty xsempat nak daftar kan..hehehe...ari nie pun azra g mengundi tau..bkan mengundi pilihanraya tau..nie mengundi untuk JPK redang..tp suasana dye mcam ngundi pilihanraya dh..hahaha....belajar mengundi nie er..huhu...azra pkat tanda jew sape2 tercalon or sb xknal tek bdak-bdak baru nie..huhu...sama2la kte menjalankan tanggungjawab kte..hahaha...

sekadar gambar hiasan

Friday, February 4, 2011

✿Best moment wif my lovely cousin✿

Assalamualaikum...

Baru2 nie sepupu azra dr kuala lumpur balik ke terengganu nie..punyala seronok..bkan seronok jumpa dye tapi tengok telatah anak sepupu kesayangan azra nie tau..rindu yang amat la..azra nie suka bdak2 tau...ye ke nie??hahaha...
Bdak nie balik xsunyi pun rumah azra..banyak celoteh btol..huhu..xbrenty2 cakap..tp xfham lor bhasa bdak nie er..huhu..dh la ckap laju..pndai berlakon plok 2..hahaha...

Sepupu azra blik nie..dye asyik2 kuar jer..puas berjalan la dgn dye nie r.hahahaha...tp apa yg penting suami spupu azra nie ske memancing lor..tp xdapat pun ikan..hahahah..tp memang happy la kuar nge sepupu nie walaupun ms 2 azra tengoh tension nge seorg hamba Allah nie..lpas kuar semuanya hilang serta merta.msalah pun hlg wlaupun msh ingat kat dye 2..hahahah...aishh..lpekan la yer azra..dye dh ad yg len dh..huhu..apa pun hdp msty happy...chill!!!

Jom tengok gambar2 kami nie...

termenung jauh bdak kecil 2..huhu

bersama sepupu lelaki...yg mrah 2 adik azra yer..hehehe

permadangan di waterfront pulau kambing..

adam & ayahnya..

model belilah beg..hahaha

sepupuku yg tercinta..

cute btol bdak nie..eii..gramnya...

bincang apa au..huhu

comey x??hehehe

belajar meniti..hehe

smile...

sayang kamu...

sayang kamu jugak..

gangster x??hahha


bersama kereta alza sepupuku..
sepupu & nenek

makan malam bersama..



Thursday, February 3, 2011

Assalamualaikum...

Ermmm....banjir kat johor makin truk nampaknya..Xd azra tengok2 facebook senior azra nie er..tengok la gmbar2 kat photo dye..ase takut pun ad..Apa yg Allah jadikan kat dunia nie msty ad hkmah do sebaliknya kan..
Erm..ble tengok gambar kat facebook 2..ase teringat kat roomate azra yg sorg nie er...dye bdak johor..hrap2 semuanya ok la...Meh2 tengok gambar keaddan johor sekarang..


air menutup jalan

jalan sblm masuk uitm dr arah jementah

tinggal atap jew..ksian..

jalan ke uitm..

signboard pun ditengelami air..

keadaan sungai..

surau gemereh yang tengelam..



p/s:segala hrta kekayaan hya pinjmn bila bila mase Allah swt bleh mgambilnya

Tuesday, February 1, 2011

✿PERCINTAAN✿

Assalamualaikum...

Ari nie azra ase nak bercakap tentang percintaan la..hehehe..gatai benor la..hahaha..
Azra cme nak bg nasihat jer nie tau..Moge dapat bg iktibar kepada kwan2 semua yer..
Bacela yer & renung2kan nasihat ini..hehehe

Kepada yg masih SINGLE..

Cinta ibarat kupu2. Makin kau kejar, makin ia menghindar. Tp, bila kau biarkan ia terbang, ia akan menghampirimu di saat kau tak menduga. Cinta mampu membahagiakanmu tapi sering pula ia menyakiti, tp cinta itu hanya istimewa apabila kau berikan pd seseorang yg layak menerima.

Kepada yg ragu2 dgn PERNIKAHAN...
Cinta bknnya mencari seseorang yg "SEMPURNA", tetapi menemukan seseorang yg mampu menjadikan dirimu sempurna.


Kepada PLAYBOY / PLAYGIRL...


Jgn katakan "AKU CINTA PADAMU!" bila kau tdk benar2 peduli. Jgn bicarakan soal perasaan bila itu tdk benar2 ada. Jgn kau sentuh hidup seseorang bila kau hanya berniat main2 dgnnya. Jgn menatap ke dlm mata seseorang bila apa yg kau lakukan hanya pembohongan. Hal paling kejam yg dilakukan ialah membuat seseorang jatuh cinta, sedangkan kau tdk berniat langsung "UNTUK MENERIMANYA" saat ia terjatuh.

Kepada yg PATAH HATI...

Sakit... patah hati... bertahan selama kau menginginkannya dan akan menghiris luka sedalam kau membiarkannya. Persoalannya, bukan bagaimana kita mengatasi rasa sakit itu, tetapi adalah apa yg boleh diambil sbg pengajaran dan hikmahnya.

Kepada yg BELUM PERNAH JATUH CINTA...

Bagaimana kalau jatuh cinta? Mahu jatuh, jatuhlah! Tetapi, jgn sampai terjerumus. Biar selamba tp stabil. Berkongsilah tetapi jgn tak adil. Cubalah utk memahami tetapi bkn bermakna tdk boleh meminta apa2. Bersedialah utk terluka dan menderita, tetapi jgn simpan semua rasa sakit jika itu yg benar2 dialami.


Kepada yg ingin MENGUASAI...


Hatimu patah melihat org yg kau cintai berbahagia dgn org lain, tetapi akan lebih sakit lagi apabila mengetahui bahawa org yg kau cintai ternyata tdk bahagia dgn mu.

Kepada yg takut MENGAKUI...

Cinta menyakitkan bila anda putuskan hubungan dgn seseorang. Tetapi, lebih sakit lagi bila seseorang memutuskan hubungan dgn mu. Tetapi, cinta paling menyakitkan apabila org yg kau cintai, langsung tdk mengetahui perasaanmu terhadapnya.



Kepada yg masih bertahan MENCINTAI SESEORANG YG TLH PERGI...

Hal menyedihkan dlm hidup ialah bila kau bertemu seseorang lalu jatuh cinta. Kemudian akhirnya menyedari bahawa dia bukanlah jodohmu dan kau tlh mensia-siakan masa bertahun-tahun utk seseorang yg tdk layak. Kalau sekarang dia sudah tdk layak, 10 thn dr sekarang pun dia tetap tak akan layak. Biarkan dia pergi dan lupakan..







✿Happy Birthday Azie✿

Assalamualaikum..


♪♪HappyBirthday To You♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪ Happy Birthday To You♪♫•*¨*•.¸¸♥¸¸.•*¨*•♫♪Happy Birthday To You ♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪Happy Birthday ToYou♥ ♥ ♥ Happy Birthday To You....wish all da bez in ur life...:)♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪may Allah bless u..,